Peter Forhaug tillträder som ny vd för Biond

Bionds styrelse har utsett Peter Forhaug till ny vd för Biond. Han blir ansvarig för att ytterligare förstärka verksamheten och driva företagets satsning inom cirkulär avfallshantering.

Peter Forhaug har varit styrelseledamot i Biond de senaste tre åren och är därför redan bekant med företaget och båda anläggningarna i Helsingborg och Sävsjö. Dessförinnan har Peter arbetat inom finansbranschen med olika investeringsbolag och flera styrelseuppdrag.

 

Peter Forhaug har en lång och gedigen erfarenhet av att jobba med affärs- och marknadsstrategiska frågor och en meriterad historik av att utveckla och förändra företag.

 

– Jag är mycket glad och stolt över att få möjlighet att leda Biond och få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra medarbetare.  Biond är inne i en viktig utvecklingsperiod där vi lägger den strategiska grunden för hållbar tillväxt samtidigt som vi driver omställningen till en resurseffektiv och cirkulär ekonomi i samhället.

 

Biond erbjuder kommuner och företag utveckling, drift och kommersiell förvaltning av avfalls- och energianläggningar i syfte att göra dessa mer lönsamma och cirkulära.

 

Biond är en av Sveriges största biogasproducenter med en årlig produktion om ca 90 GWh biogas och 200 000 ton biogödsel. Bolaget driver för närvarande två biocirkulära anläggningar, en utanför Helsingborg och en i Sävsjö. Biond samarbetar med systerföretaget Bonbio för utveckling av innovativa produkter av organiskt avfall.

 

För mer information kontakta:

 

Peter Forhaug, vd Biond
E-post: peter.forhaug@biond.se
Tel: 070 888 88 61

Läs vidare

Biogasutredningen:
Mer stöd till svensk biogas

Biogasmarknadsutredningen lämnades till energiminister Anders Ygeman i slutet av december förra året. Utredningen föreslår ett nytt och utvecklat stödsystem som syftar till a...
Läs mer

Biond tecknar långsiktigt avtal med FordonsGas

Biond har tecknat ett 10-årigt avtal med FordonsGas Sverige avseende ca 13 GWh biogas. Avtalet innebär att Bionds anläggning i Sävsjö nu kan växa genom ökad produktion, utby...
Läs mer

Anna Stahlin Granath

Är du journalist eller representerar media? Kontakta gärna Anna Stahlin Granath med din förfrågan via telefon eller mail nedan.

Visa alla nyheter