Kundträff på anläggningen i Helsingborg

Torsdagen den 3:e september arrangerades Bionds kundträff på anläggningen i Helsingborg. Uppdatering kring verksamheten följdes av rundvisning på anläggningen och mingel.

Kundträff på anläggningen i Helsingborg.

Kundträff på anläggningen i Helsingborg.

Inbjudna kunder och samarbetspartners samlades på Bionds anläggning i Helsingborg för att få mer information om de senaste aktiviteterna på anläggningen och utbyta erfarenheter om processen för avfallsåtervinning och produktion av biogas och biogödsel.

 

Peter Forhaug, tf vd Biond, presenterade Bionds verksamhet och kommenterade vikten av ett nytt och utvecklat stödsystem för den inhemska biogasproduktionen. Långsiktiga spelregler för biogas i Sverige spelar en betydande roll för bolagets affärsutveckling och lönsamhet på sikt.

 

Kundbesök i Helsingborg.

Den nya anläggningen har en kapacitet på 40 000 ton organiskt matavfall per år.

 

Mikael Tegnér, platschef för anläggningen i Helsingborg, gav en kort presentation av industriprocessen på anläggningen, från mottagning av organiskt avfall till produktion och leverans av biogas och biogödsel. Gästerna fick sedan besöka den nya anläggningen med en kapacitet på 40 000 ton organiskt matavfall per år och en modern och effektiv förbehandlingsprocess.

 

Inledningsvis bjöds deltagarna på en lättare lunch och basilika från Bionds dotterbolag, Bonbio. Basilikan odlas hydroponiskt på växtnäring framställd av rötresten från biogasproduktionen från Biond i Helsingborg.

Läs vidare

Mikael Tegnér ny platschef för Bionds anläggningar i Helsingborg och Sävsjö

Den 1 juni 2020 tillträder Mikael Tegnér som ny platschef för Bionds anläggningar i Helsingborg och Sävsjö....
Läs mer

Invigning av ny tankstation för biogas i Vetlanda

Den 4 juni 2020 invigde FordonsGas Sverige sin nya tankstation i Vetlanda. Biond försörjer tankstationen med förnybar biogas som produceras på anläggningen i Sävsjö. ...
Läs mer

Monica Welander

Är du journalist eller representerar media? Kontakta gärna Monica Welander med din förfrågan via telefon eller mail nedan.

Visa alla nyheter